OBRES DE RESTAURACIÓ A LA SEU VELLA

Des del Consorci del Turó de la Seu Vella us informem de l’inici de les obres de restauració en diferents espais de la Seu Vella de Lleida, que tot i que permetran la visita amb normalitat, tindran alguna afectació.

Dimecres 30, octubre del 2019

Imatge de la notícia OBRES DE RESTAURACIÓ A LA SEU VELLA

Es tracta de tres obres simultànies, importantíssimes, realitzades per la Generalitat de Catalunya amb un pressupost superior a 1,7 milions d’euros:

-La restauració de la Porta dels Apòstols, amb la finalitat d’aturar-ne els processos de degradació a més d’intervenir en el remat de la façana i millorar la coberta.  
-La restauració dels pisos interiors i el templet del campanar.
-Una primera fase de restauració i sanejament de les cobertes del claustre, per millorar-ne la seva impermeabilització, així com l’evacuació correcta de les aigües i l'alleugeriment de càrregues en els nervis de les voltes.

Tot i que no totes les obres tindran la mateixa durada, es previst que acabin sobre el primer trimestre de 2021.

Durant tot aquest període de temps, la Seu Vella continuarà oberta dins dels horaris habituals, amb els mateixos accessos i funcionant amb normalitat, amb les següents excepcions:

-La façana exterior de la Porta dels Apòstols romandrà coberta per les bastides i lones de protecció en la seva totalitat. A més a més una part del baluard de l'Assumpció no serà accessible donat que estarà destinada a l’acopi de materials de les obres (espai limitat amb tanques).
-El campanar restarà tancat al públic i els tocs horaris de les campanes es limitaran als caps de setmana i repics assenyalats.
-Les galeries nord, est i sud del claustre, així com el jardí, seran visibles, però no accessibles.
-Entre les 08.00 i les 10.00 hores dels dies feiners no es podrà estacionar a la zona d’aparcament de la plaça de la Sardana per facilitar els pas dels camions de les obres.

La galeria oest del claustre, la situada al lateral de la Canonja, serà accessible i presentarà un pas segur per tal que els visitants puguin entrar i sortir de l’església amb comoditat.

La venda d’entrades i el circuit de la visita seran els mateixos, únicament amb les limitacions indicades. El programa de visites guiades, caps de setmana i festius a les 11.00 i 13.00 hores, i a demanda, continuaran amb tota normalitat.

Els espais que no es veuran afectats per les obres seran: la Canonja, la Casa de la Volta i l’església, a més a més del Castell del Rei / la Suda.

Des del Consorci del Turó de la Seu Vella us anirem informant de totes les activitats i del seu emplaçament temporal mentre durin les obres.