HOMENATGE DE LLEIDA A JAUME I 1214-2014

El Consorci del Turó de la Seu Vella té programat diversos actes en commemoració dels 800 anys del reconeixement de Jaume I com a rei al Castell de Lleida.

Divendres 26, setembre del 2014

Imatge de la notícia HOMENATGE DE LLEIDA A JAUME I 1214-2014

HOMENATGE DE LLEIDA A JAUME I
800  ANYS  DEL  RECONEIXEMENT  DEL  REI  AL  CASTELL  DE  LLEIDA

 

Dissabte, 18 d'octubre

 

PROGRAMA

16:00 – Trobada i concentració a la Plaça Cervantes. Els nobles i els cavallers templers que acompanyen el jove Rei, venint de Narbona, entren a la ciutat i reben la salutació d’altres dignataris.16:35 -  A la Seu Vella, s’afegeix al seguici una representació de l’estament eclesiàstic i altres nobles, fins al Castell del Rei.

 

17:00 – Al Castell del Rei, el jove Rei Jaume I rep el jurament de fidelitat i el reconeixement com a hereu legítim de la Corona i dels altres títols.
 

17:45 – La comitiva marxa del Castell del Rei, lliurant el Rei als cavallers del Temple per a la seva protecció i educació. El seguici seguirà Rambla d’Aragó, carrer Lluís Companys, carrer Unió i (creuant el Passeig de Ronda) carrer Cardenal Cisneros fins al Castell Templer de Gardeny.


19:00 – Al castell Templer de Gardeny, es faran unes justes, mostres d’armes i d’arnesos de Cavallers, i altres demostracions, fins a les 20:00. Tot seguit, els templers es prepararan per viatjar cap a Montsó, acompanyant Jaume I.

 

Als actes hi participen els grups de recreació històrica Trotamundos Teatro, Medievalia i Héroes Legendarios, l’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida, i la música del Grup Quartana. Hi col·labora l’Ajuntament de Monzón,i l’Ajuntament de Lleida – La Paeria. Ho promou el Consorci del Turó de la Seu Vella de Lleida.

 

Descarregueu-vos el cartell