"AL TURÓ AMB LA FAMÍLIA" Activitats familiars de primavera 2013

Hem preparat titelles, visites amb “tablets” i moltes coses més, per gaudir del Turó amb tota la família aquesta primavera

Dimecres 06, març del 2013

Imatge de la notícia "AL TURÓ AMB LA FAMÍLIA" Activitats familiars de primavera 2013
  • TALLERS-PETIT XEF-

Dos tallers de cuina, per nens de diferents edats, on barrejarem molt més que els ingredients.

 

1. FES LA TEVA MONA
Consisteix en un taller de cuina per saber elaborar el pa de pessic de la mona, basant-nos amb la recepta tradicional adaptada als nens.
Durant el taller també aprofitarem per conèixer l’antiga Pia Almoina de la Seu Vella i les  pintures medievals dels pobres que s’hi alimentaven. Finalitzarem compartint la nostra mona amb els pobres, penjant les fotos del taller en el mural.

 

2.TUNING “MONA SEU VELLA”
Consisteix en una activitat doble, que combina un joc d’imatges amb un taller de xocolata.
Per començar, els nens hauran de buscar relleus i pintures que decoren el claustre i que passen desapercebudes al primer cop d’ull (voltes estelades, sirenes, raïm, fulles de roure…), amb l’únic ajut d’unes imatges. Seguidament, farem un taller de xocolata on treballarem les mateixes decoracions del claustre, i al final tots els nens s’ho podrán emportar a casa.

 

  • LA SEU VELLA AMB LA FIRA DE TITELLES

 TITELLES DEL TAPÍS DE MESTRA
Tot un espectacle de titelles que ens descobrirà la història mitològica que s’amaga rere el tapís “La Suplicació de Mestra”.
Una manera divertida de conèixer l’art i la nostra història, tot gaudint en família.
mestra titelles news 

 

  • AL CASTELL DEL REI AMB LA FAMÍLIA

VISITA TEATRALITZADA "TEMPS DE REIS I REINES"
La història del Castell del Rei està molt relacionada amb la figura del rei Jaume I “el Conqueridor”. El seu lligam comença amb el jurament de fidelitat que rep als sis anys d’edat,  i es completa amb la celebració de diversos actes i reunions de Corts, durant el segle XIII.
Jaume I ens transportarà cap a un temps de castells, de reis i reines i de nobles cavallers, fent-nos gaudir plegats, a grans i a petits.
reis i reines news 

 

  • VISITES ADAPTADES ALS NENS

“ANIMALS AMB MISSATGE”
La tecnologia ens atrapa i ens obre un munt de noves possibilitats que també podem aplicar al patrimoni. Visitar la Seu Vella a través de la pantalla d’una “tablet” ens permetrà adonar-nos de tots els detalls escultòrics que són imperceptibles a la mirada i entendre el missatge que tenien per l’home medieval. Veurem sirenes, sagitaris, grius, lleons...
 

Descarregueu-vos el PDF