DIADA NACIONAL DE CATALUNYA A LLEIDA 2019

Acte institucional commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya, presidit pel M. Hble. Sr. Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya, que tindrà lloc el proper dilluns 9 de setembre a les 19.00 h. a la nau central de la Seu Vella de Lleida.

Programa d'actes de la Diada Nacional de Catalunya 2019 a Lleida

  • Dilluns 9 de setembre

19.00 h. Acte institucional commemoratiu de la Diada Nacional de Catalunya.
Benvinguda a càrrec del Sr. Ramon Farré, delegat del govern de la Generalitat de Catalunya.
Tot seguit, parlaments a càrrec de l’I·lm. Sr. Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida, Il·lm. Sr. Miquel Pueyo, paer en cap de Lleida i del M. Hble. Sr. Quim Torra, president de la Generalitat de Catalunya.
L’acte finalitzarà amb l’ofrena floral i la interpretació de l’himne nacional de Catalunya.
Les peces musicals aniran a càrrec de les corals de cambra Absis, d’Ivars d’Urgell, i el Cor Àuria de Tàrrega. Es comptarà també amb la participació dels Castellers de Lleida.
L'acte és obert al públic.

  • Dimarts 10 de setembre

18.00 h. “Lleida, 1707” recorregut divulgatiu rememorant la caiguda de Lleida durant la guerra de Successió a càrrec de l’historiador Josep Tort Bardolet. La ruta s'iniciarà al Baluard de la Reina de la Seu Vella i finalitzarà a l’edifici del Roser amb l'actuació musical del cantautor lleidatà Xavier Baró. Tot seguit marxa de torxes convocada per Òmnium Cultural des de l’edifici del Roser fins el Turó de la Seu Vella de Lleida.

  • Dimecres 11 de setembre

Ofrenes florals al vestíbul de l’edifici de Roser, que es duran a terme entre les 9.00 i les 11.00 h. per part de les entitats culturals, cíviques i polítiques de la ciutat.

Organitza: Ajuntament de Lleida, Generalitat de Catalunya i Diputació de Lleida.Inici
Dilluns 09, setembre del 2019, a les 19:00
Fi
Dimecres 11, setembre del 2019, a les 11:00