Esteu aquí: Inici El Conjunt Monumental Seu Vella Procés constructiu

El Conjunt Monumental

Procés constructiu

L’any 1193, el capítol de la catedral contractava Pere de Coma, el mestre d’obres artífex del projecte arquitectònic i encarregat dels preparatius necessaris per endegar la construcció.

Les obres començaren per la capçalera de l’església i continuaren per les naus fins a arribar a la façana principal romànica. El cimbori fou l’últim element bastit. La primera pedra fou col·locada el 22 de juliol de 1203, i quedà consagrada al culte setanta-cinc anys més tard. A començaments del segle XIII començaren també les obres de la Canonja, que aniria eixamplant els seus espais de forma progressiva.

Coincidint amb l’acabament de les obres de l’església a finals del segle XIII, la Canonja incrementà les seves dimensions i s’endegà l’obra del claustre. El segle XIV serà el dels grans projectes arquitectònics: el claustre, la construcció d’una bona part del campanar, la façana gòtica dels Apòstols i les principals capelles de l’església. La centúria següent estigué marcada pel coronament del campanar i la configuració definitiva dels espais de la Canonja.

L’empenta constructiva dels segles XIV i XV anà acompanyada de l’ornamentació: retaule major, altars, cor, trona, vitralls de colors, pintures...
Acabada l’obra, les intervencions posteriors foren de millora o embelliment.

Newsletter Horari Coordenades GPS

Graus Decimals (WSG84) Latitud: 41.618318
Longitud: 0.627547

Graus, Minuts i Segons Latitud: N41 37 5
Longitud: E0 37 39

GPS Latitud: N 41 37.099
Longitud: E 0 37.653

© Turó de la Seu Vella. 25002 Lleida (Segrià)
Apt. de Correus 1013. Tel. 973 23 06 53
Inici - Mapa Web - Accessibilitat - Avís legal - Contacte - Enllaços
SEMIC