Esteu aquí: Inici El Conjunt Monumental Seu Vella Església

El Conjunt Monumental

Església

L’església que Pere de Coma dissenyà és de planta basilical de creu llatina amb tres naus i un acusat transsepte al qual s’obren cinc absis. En la intersecció dels braços de la creu, s’alça el cimbori, de planta octogonal sobre trompes, l’originalitat del qual rau en el doble cos mural que el circumda completament.

Regular i simètric, l’edifici que Pere de Coma projectà imposa solemnitat. La perfecta interdependència entre els pilars cruciformes romànics i les voltes de creueria gòtiques donà com a resultat un espai monumental, ampli i carregat de plasticitat.

Les setze columnes que envolten els potents pilars de suport evidencien el trànsit al gòtic i alhora palesen una clara voluntat d’embelliment escultòric que trobà continuïtat en finestres i portalades.

La façana principal romànica comunica amb el claustre i consta de tres portes. Les laterals són més senzilles, i és la central la que rep tot el protagonisme. La porta de la nau central, o Portal Major, defineix el model de portalada de l’anomenada Escola de Lleida, sense timpà i amb arquivoltes en degradació profusament decorades.

Newsletter Horari Coordenades GPS

Graus Decimals (WSG84) Latitud: 41.618318
Longitud: 0.627547

Graus, Minuts i Segons Latitud: N41 37 5
Longitud: E0 37 39

GPS Latitud: N 41 37.099
Longitud: E 0 37.653

© Turó de la Seu Vella. 25002 Lleida (Segrià)
Apt. de Correus 1013. Tel. 973 23 06 53
Inici - Mapa Web - Accessibilitat - Avís legal - Contacte - Enllaços
SEMIC